End of the World

Fotografie met het thema "Het einde van de wereld".

Armageddon, het einde van de wereld. De dag dat de wereld vergaat, de mensheid uitsterft. Het is een thema wat onze mensheid al sinds het begin bezighoudt. Het staat zelfs in de bijbel beschreven.

Bijzonder interessant is dat het onze grootste angst is, en tegelijkertijd intigreert het ons. Daarom heb ik dit als thema gekozen voor deze serie foto’s.

Deze serie foto’s heb ik in periode van 5 jaar gemaakt. 

Nuclear War. Het model in deze foto is Anna Psy. Ik heb haar tijdens een workshop van Dmitry Rogozhkin gefotografeerd in de zee vlakbij Scheveningen. Ik heb deze foto als basis gebruikt voor deze armageddonfoto. Wij mensen zijn de grootste kans op onze eigen uitsterving.

Through the storm. Voor deze foto heb ik Donnie en Natas in het water van de Zevenhuizerplas gefotografeerd. Deze foto heb ik later gebruikt voor dit artwork. Door de opwarming van de aarde zijn de zomers warmer en het weer extremer. Het is niet gek om te denken dat we te maken krijgen met hele heftige stormen en overstromingen in de nabije toekomst.

Extreme droogte. De branden in de Amazone en in Australië in 2019 brachten mij op dit idee. De hooibalen heb ik gefotografeerd in Normandië. Het is een beeld van droogte door de klimaatveranderingen.

Tornado in de dessert. Zandstormen zijn normaal in de Sahara. Maar zandtornado’s zijn een ander verhaal. Dit is een volledig digitaal getekend beeld. Alle elementen heb ik met de hand getekend.

Corona Outbreak. Eind 2019 brak in Wuhan China het corona virus uit. Het coronavirus werd later omgedoopt tot SARS-Covid-2 en de ziekte als gevolg van dat virus Covid-19. Eind februari werd het virus ook voor het eerst in Nederland geconstateerd. Waar wij als Nederlands eerst lakoniek waren, werd begin maart al gauw duidelijk dat het virus sterker was dan we dachten en dat de gevolgen zwaarder waren dan we dachten. Begin van de tweede week van maart werden de eerste maatregelen getroffen en vanaf toen werden de maatregelen steeds verder opgevoerd. Op 15 maart werden alle scholen en horeca gesloten en geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te werken en social distancing te doen. Dit plaatje heb ik gemaakt voor een artikel op de website van Gebr. Sluyter. Inmiddels is het een pandemie geworden, een wereldwijde eidemie. Dit plaatje beeld dat onomstotelijk uit.

Oorlog

In deze plaat wilde ik het geweld laten zien, dat een oorlog teweeg kan brengen. Alle gebruikte materialen heb ik zelf gefotografeerd, behalve de grote explosies dan 😉 

Zal ik je op de hoogte houden?Bijvoorbeeld met de nieuwste beelden die ik maak?

Eens per maand stel ik onwijs te gekke nieuwsbrief samen, waarin ik je samenvat waar ik mij mee bezig hou. Je krijgt updates over nieuwe projecten, over afgeronde projecten, over aanbiedingen en special events!

Scroll Up