Het verhaal van Gepetto, deel 1

In 2015 was ik met mijn gezin (toen Samuel er nog niet was) in het Openlucht Museum in Arnhem. Daar fotografeerde ik een hoop achtergronden, waarvan ik er al een hoop gebruikt heb in eerdere beelden. Deze heb ik echter bewaard voor het juiste moment. En dat was dit jaar (2020). 

Ik wist in 2015 al, toen ik deze foto maakte, hoe dit plaatje eruit moest komen te zien. Maar pas in 2020, toen de coronacrisis uitbrak in Nederland, begon ik de foto uit te werken.

Inmiddels had ik al 2 jaar de marionet in mijn studio liggen. En nu was het tijd om de foto maar eens te gaan maken. Ik had simpelweg niks beters te doen. We mogen de deur haast niet uit, ik kan nergens heen, dus alle tijd om eens hier tijd voor te nemen.

Ik fotografeerde allereerst de marionet in mijn studio. Vervolgens fotografeerde ik Benjamin zijn gezicht, en begon ik met het bewerken van Pinokkio. De blauwe strik verving ik voor een digitaal samengestelde strik. Dat zag er beter uit.

Daarna fotografeerde ik Samuel in mijn studio. In het oude pakje van Benjamin. Dat paste hem perfect. Wat een knap ventje! En wat een goede acteur! Hij kwam met het idee om hemzelf als Japie Krekel in deze foto te doen. Dus schonk ik daar dan ook alle aandacht aan om hem zo leuk mogelijk neer te zetten. 

Toen gaf ik Opa Hans, die tijdens de lockdown niet bij ons kon komen, de opdracht om zijn snor te laten staan. Een week of zes in de lockdown verder, zette ik hem, met 1,5 meter afstand, op de foto in zijn achtertuin.

Ook heb ik de foto gevuld met allerlei subtiele elementjes. Zoals kwastjes waarmee ik een schilderij voor Benjamin heb gemaakt. Een ruim 60 jaar oude camera, die van opa is geweest. Het bordje “Privé” heb ik aangepast naar “Prové”. Waarom? Dat is mijn geheimpje. 🙂

En nog veel meer subtiele elementjes. Zelfs de originele tekening van Pinocchio uit begin vorige eeuw is ergens te vinden.

Enfin, bekijk de video maar:

Hi Angelo looking at this fine image I feel I've just opened a story book and see the wonder of magic. The soft light I find beautiful, the old world feel breathtakeing. The attention to detail amazing. The planning alone that's gone into this masterclass is so so good. The hours you must have put in to get to this place it time must be staggering. Yes I see the old twin lens 6 x 6 camera, also the drawing on the foor, the more I look the more I see. I see no faults Perfection in a frame of wonder Congratulations An amazing image well done...
Daniel Springgay
1x.com curator
I'm excited to see this image on critique as I think it's so engaging, so fun, and so beautifully done. In reading your details I like it even more to learn that it is so personal to you and your family. "A labor of love", but it seems to me these types of things are not laborious at all, just playtime for the heart, soul, and the artist in general. I love the colorful portions (mostly the lifeforms) amid the mostly sepia-toned background and foreground. The facial expressions are perfect, especially the man, so your models did well! I wish my computer were larger so I could delve into all the details you have there; it makes me want to keep looking. Finally, the shaft of light is the perfect final detail. Congratulations on a wonderful image!!
joycebealer
1x.com curator
Zal ik je op de hoogte houden?Bijvoorbeeld met de nieuwste beelden die ik maak?

Eens per maand stel ik onwijs te gekke nieuwsbrief samen, waarin ik je samenvat waar ik mij mee bezig hou. Je krijgt updates over nieuwe projecten, over afgeronde projecten, over aanbiedingen en special events!

Scroll Up