In vuur en vlam

In vuur en vlam

De Amazone, ook wel de longen van de aarde genoemd, staat in brand. Dit jaar zijn er veel bosbranden in het Braziliaanse regenwoud. Die worden vaak aangestoken door mensen die de grond willen gebruiken voor land- en akkerbouw. In de maanden mei en juni wordt gemiddeld 1 hectare bos per minuut gekapt. In de 31 dagen van mei dit jaar verdween er 739 vierkante kilometer regenwoud, bleek uit overheidsdata. (bron: nu.nl)

Ik reed deze zomer door NormandiĆ«. Een prachtig landschap vol met land- en akkerbouw. Op de radio hoorde ik over de branden in de Amazone. Als vader van twee kinderen vind ik het een beangstigend idee, dat zo’n groot en belangrijk gebied in brand staat. Daar moet meer aandacht voor komen.

Ik keek naar het landschap waar ik doorheen reed en toen kwam dit beeld in mij op. Ik stopte, pakte mijn camera en begon plaatjes te schieten. ‘s-Avonds, toen ik terug was op mijn vakantie adres, maakte ik een kampvuurtje en heb een uur lang foto’s gemaakt van het vuur. De foto’s heb ik later samengevoegd tot 1 geheel…