Light of life

In het zwembad van Viva Menorca op Menorca (Cala en Bosch) maakte ik deze foto met mijn Canon Powershot G1 mark II en (uiteraard) onderwaterbehuizing. Het was begin van de avond. Iedereen in het complex was zich aan het voorbereiden op het diner, en daar lagen wij samen in het zwembad. Mijn lieve vrouw 31 weken zwanger van ons 2e kindje. Jurk aan en gaan met die banaan.

Bij terugkomst in Nederland ben ik meteen aan de slag gegaan met deze foto. Eerst heb ik haar uitgeknipt uit de foto. Toen heb ik de vloer van het zwembad weggehaald. De bubbeltjes waren er al, maar ik heb er een paar toegevoegd. En uiteraard het lichtje links heb ik toegevoegd. Verder heb ik contrasten en kleuren bewerkt en verfijnt en dat was dat. Verscherpen hoefde niet, want tja, het is een onderwater foto en onderwater is alles toch een stuk waziger 😉

Leuk detail: deze foto is op Zoom.nl verkozen door de redactie als foto van de dag 5 juli 2016!

Schermafbeelding 2016-07-05 om 20.04.51