Photokina 2016

Als fotograaf zijnde moet je toch ook een keer op de grootste fotografiebeurs van Europa zijn geweest. Photokina in Keulen (Keulnmesse) was er dit jaar weer (het evenement wordt eens in de twee jaar georganiseerd), en dus besloot ik, samen met mijn buurman Lars, om er dit keer eens naar toe te gaan. 

Het is 3 uurtjes rijden vanaf Rotterdam, maar dan heb je ook wat. Het is een groot pretpark voor een fotograaf. Alle nieuwtjes op fotografiegebied vind je daar! Wat een geweldige belevenis.

img_0234Bij aankomst hebben we eerst aangeschoven bij een presentatie op de Adobe stand door Dom Quichotte van FX Ray,com. Prima presentatie over workflow in Adobe programma’s. Het was weliswaar in het vloeiend Duits, en mijn Duits is nu ook weer niet zo vloeiend, maar het was redelijk verstaanbaar 😉 . Dom vertelde een hele hoop zaken die best nog eens interessant zijn om te horen, want aan mijn workflow valt best nog te sleutelen 😉 Kortom, veel van opgestoken.

De Hasselblad
Uiteraard moest er ook gespeeld worden met een Hasselblad. Best een zwaar apparaat trouwens. Daar moet je best even voor trainen voor gebruik 😉
En natuurlijk waren er ook de nodige fotoshoots op de diverse locaties. De mensen die hun eigen beest hadden meegenomen, mochten mee schieten!
En natuurlijk waren er ook de nodige fotoshoots op de diverse locaties. De mensen die hun eigen beest hadden meegenomen, mochten mee schieten!

Er was eigenlijk te veel te zien en te doen voor 1 dag. Over twee jaar gaan we weer, en dan wellicht een paar dagen.