Publicatie in De Havenloods

Mijn werk is op 12 april 2018 gepubliceerd op de online versie van het regionale weekblad De Havenloods (Rotterdam eo).

De originele tekst in het bericht:

Rotterdam – De Rotterdamse fotograaf Angelo van der Klift (40) maakt surrealistische foto’s of eigenlijk cartoons met zijn zoontje Benjamin (7) en zichzelf in de hoofdrol.

Vliegend aan een drone, tijdreizen, de superheld uithangen boven Rotterdam, varen in een papieren bootje, of in een kamer vol water zittend achter een bureau, niets is hem te gek.

Het begon voor Angelo allemaal als een hobby, die al vrij vlot uit de hand liep: “Ik zie graag actie in mijn foto’s, dat probeer ik meestal wel uit te beelden! Door het delen van foto’s via social media kreeg ik al gauw veel trouwe volgers. Mensen houden wel van actie!”

Tegenwoordig speelt Angelo en zijn zoon niet alleen meer de hoofdrol. Veel mensen laten zich graag door Angelo op de gevoelige plaat zetten om zich vervolgens in een actiescene terug te zien.

“Ik las vroeger veel Suske en Wiske stripverhalen. Ik vond het zo knap dat je met alleen coverbeeld een heel verhaal kon uitbeelden. Dit probeer ik ook in mijn fotografische beelden terug te laten komen, het moet een verhaal uitbeelden.”

En wie denkt dat het makkelijk is heeft het mis. “Het is best veel werk om 1 zo’n foto te maken. Het begint meestal met een schets, waarna ik eerst een achtergrondfoto moet uitzoeken. Daarbij kijk ik naar licht, schaduw, perspectief en nog andere zaken die van belang zijn. Daarna komen de onderwerpen aan de beurt, die ik fotografeer in mijn stoere zolderstudio.Daarna is het een hoop uurtjes vertoeven in een fotobewerkingsprogramma om alle beelden samen te voegen tot een geheel.”

Het genre waarin Angelo actief is, is steeds populairder aan het worden. “Er zijn genoeg online en offline workshops te volgen waarin je de verschillende technieken die ik gebruik kunt leren. Ook ikzelf maak wel eens online workshops en filmpjes waarin je kunt zien hoe ik mijn beelden creëer.”