Pursuing my dreams

Wat ik doe, doe ik, omdat ik het wil doen… Fotografie is mijn passie. Maar dan wel in zijn meest pure vorm. Ik voel me gezegend dat ik het fotografievak mag uitvoeren en dat zo veel mensen mijn werk, waar ik zo ontzettend veel liefde en passie in stop, zo waarderen.

Toch gebeuren er soms dingen in het leven die je niet zelf in de hand hebt, en maar moet accepteren. En met die tegenslagen moet je ook om kunnen gaan, hoe moeilijk ze soms ook zijn. Persoonlijk probeer ik dit soort dingen te verwerken op mijn manier, door muziek te maken, te schrijven en uit te beelden hoe ik me voel. Net zo als nu. Ik voel me machteloos omdat ik mijn vader niet kan helpen. Ik voel me verdrietig omdat ik mijn vader niet kan helpen. Ik probeer een oplossing te vinden, maar die is er niet. En iedere keer dat ik denk dat ik het gevonden heb, zie ik het voor mijn ogen verdwijnen…

Mijn vader is ziek, heel ziek. Hij zal niet meer beter worden en zijn dagen lijken geteld… Het is een harde confrontatie met het gegeven dat het leven eindigend is. Iets waar natuurlijk wel ieder mens mee te maken krijg, maar pas beseft wat het is als je het van dichtbij mee maakt.

Terwijl zijn leven aan zijn eind loopt, groeit er een nieuw leven in de buik van mijn lieve vrouw. Het is tegenstrijdig en toch ook heel mooi. […]

De witte duif staat symbool voor mijn vader die afscheid neemt van het leven, en ik, radeloos er achteraan, hopend op een oplossing […]

Comment (1)

  • Een ode aan de dieren – Angelo van der Klift Fotografie| 29 August 2017

    […] als ze gebakken zijn met een beetje kerrie en knoflook. Oh, en vogels, zoals de uil, ik kan er geen genoeg van krijgen. Als ik niet zo gek was geweest van andere dieren, dan was ik vogelspotter geworden. […]