Review: Wanddecoratie op Gallery Print Glans van SAAL DIGITAAL

Onlangs werd ik door SAAL Digitaal Nederland benaderd voor het testen én schrijven van een review voor 1 van hun producten. Ik heb een keer eerder iets uitgeprobeerd bij SAAL en dat beviel mij prima, dus ook voor deze opdracht doe ik dat graag!

cropped-13585087_496308393905662_7254119710359037648_o.jpgSAAL wilde graag een review van 1 van hun wanddecoratie producten. Ik heb gekozen voor de GalleryPrint 30 x 45, Glans, Aluminium profiel van 1 van de door mij gemaakte foto’s (“See the light of life“). Ik wilde daar graag al een afdruk van (de foto werd uitgeroepen tot foto van de dag op het Zoom.nl magazine) en dit was dus een uitstekende gelegenheid voor een “proefdruk”.

_mg_9748Laat ik dan maar meteen zeggen dat de proefdruk ook direct het eindproduct is geworden. Ik ben heel tevreden over de kwaliteit van dit specifieke product en over de wijze waarop de bestelling plaatsvind. SAAL heeft een eigen bestelsoftware dat gratis is te downloaden. Ze hebben zelfs een Photoshop plugin, inclusief de benodigde sjablonen. Bestellen gaat relatief makkelijk, en de productie is heel vlot. De aflevering ging via Duitsland naar Frankrijk richting Nederland, en het product zat in een degelijke verpakking waardoor kans op schade daadwerkelijk werd verkleind. Ik had het product binnen 1 week na bestelling in ontvangst mogen nemen.

Specificaties van dit product volgens de SAAL website:

  • Direct gedrukt op acrylglas (2mm) en met Alu-Dibondplaat (3mm) verbonden
  • In mat en glanzend verkrijgbaar
  • 6-kleuren-UV-directdruk inclusief lightkleuren
  • Tot op de centimeter nauwkeurig in uw wensformaat
  • Ophanging: met standaard, profiel-ophanging of afstandhouders te bestellen

Door middel van de hoogwaardige 6-kleuren-UV-directdruk, inclusief lightkleuren is de hoge resolutie met maximale scherpte gegarandeerd. De afdruk heeft een prachtige diepte, een prachtige glans en de kleuren zijn zoals ze bedoeld waren, zonder enige overgang te moeten inleveren. De kleuren gaan prachtig in elkaar over.

_mg_9742Het product voelt in tegenstelling tot vergelijkbare producten bij sommige concurrenten stevig in de handen. Een solide product dat je niet met 1x stoten stuk lijkt te kunnen maken. Het voelt luxe aan.

De foto hangt nu naast mijn studio aan de muur en is een echte aanwinst en een goede reclame op weg naar mijn studio. Ik heb gekozen voor de aluminium ophanging, waardoor het product als het ware iets van de muur af lijkt te zweven. Mijn inziens de mooiste optie.

Op zich best slim van SAAL. Zij snappen de kracht van het ouderwetse mond op mond reclame en investeren liever in (eerlijke) reviews van hun eigen klanten, dan in uitgebreide dure advertentiecampagnes.

Al met al ben ik heel tevreden met het resultaat. Voor de prijs krijg je hele goede kwaliteit!

img_0254Ik heb overigens op Photokina 2016 nog even een vergelijk van de producten gedaan ter plekke op de stand. Mijn persoonlijke mening is dat de Galleryprint de mooiste manier is om je favoriete foto aan de muur te hangen. Het heeft de meeste diepte, de mooiste kleuren en het komt het meest tot zijn recht richting de realiteit. Zie hieronder een plaatje als voorbeeld. Dit beeld is opgedeeld in 5 eenheden. Iedere eenheid is een ander soort afdruk. De middelste is de Gallery Print. Oordeel zelf maar! 🙂

img_0256

En het eindresultaat aan mijn muur:

_mg_9889