Searching for the 7 dwarfs

“Searching for the 7 dwarfs”

Iedereen kent wel het verhaal van Sneeuwwitje. Blinkend zwart haar, helderblauwe ogen, een huid zo wit als sneeuw. Een legendarisch verhaal van een vrouw, naïef, jong en beeldschoon die uiteindelijk haar prins op het witte paard vind en haar rivale uitschakelt met liefde.

Ik wilde dit verhaal eens iets anders uitbeelden. Iets meer naar de werkelijkheid. Maar toch met een fantasy uitstraling. Gewoon een jonge dame. Toevallig wel een hele mooie dame, maar met blond haar, en geen huid zo wit als sneeuw, maar gewoon een roomblanke huid. Op zoek naar die 7 dwergen, maar vind ze ze? Zijn ze thuis? Er brand licht…

Deze beeldschone dame heet Antoniya Stareva. Ze is Bulgaars en studeert momenteel op de hoge school in Rotterdam. Ik voel mij vereerd dit plaatje met haar te hebben mogen maken.

De scene heb ik uit verschillende foto’s gemaakt, maar het overgrote deel komt van dit plaatje, wat ik ergens in September 2016 heb geschoten in Landall Rabbit Hill. Een heel leuk familie park, waar ik graag met mijn kinderen en vrouw kom voor een weekendje ontspanning. Hele fijne service en een leuk speelparadijs voor de kids.

Antoniya heb ik vervolgens ergens in November 2016 gefotografeerd in een studio in Delft. Gewoon op een grijze achtergrond 🙂

Vervolgens ben ik Photoshop ingegaan en heb ik eerst de achtergrond bewerkt. Ze heeft niet voor niets een lamp in haar handen, het moest dus donker zijn. Aangezien de achtergrond op klaarlichte dag was geschoten, moest ik dus eerst de achtergrond zo bewerken dat het lijkt alsof het nacht is. Vervolgens heb ik elementen toegevoegd aan de paddestoel: een deur, een raam (met licht) en een schoorsteen (volledig niet NEN-EN 1856-1 trouwens).

Vervolgens heb ik het model toegevoegd, zoals je ziet horizontaal omgedraaid. Om het plaatje extra jeu te geven, heb ik het verhaal aangevuld met een lief hertje, Bambi heet ze en ik heb haar niet zelf gefotografeerd, maar gratis en voor niet gekregen van de lovely Karen Alsop van Story Art Australia.  Thanks Karen!

Tot slot heb ik met wat brushes nog gras en dergelijke toegevoegd, scherptediepte aangepast met enkele lagen met diverse filters. 

En om dit verhaal af te sluiten heb ik nog een extraatje met Antoniya gemaakt. De achtergrond is een deur in het oude Postkantoor aan de Coolsingel in Rotterdam, die ik ergens in December 2016 heb geschoten. 🙂